Back to Top
Online Ιατρικός Οδηγός Ελλάδας & Κύπρου
Καλωσήρθατε στον πληρέστερο Ιατρικό κατάλογο Ελλάδας & Κύπρου
 
elzh-CNnlenfrdeitrorues
 
 
1832
  • ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ
  • ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΓΑΡΑ ΑΤΤΙΚΗ ΚΟΥΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
https://www.ogiatrosmou.gr/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/4465/-1604582635.jpg

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΓΑΡΑ ΑΤΤΙΚΗ ΚΟΥΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Αξιώσεις

2 ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΜΕΓΑΡΑ 191 00, ΑΤΤΙΚΗ

Στοιχεία επιχείρησης

ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Ιδρυτής – Διευθυντής:

ΚΟΥΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. – MA Ιατρικός Ψυχολόγος

 

Το ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ αποτελεί τόπο επιστημονικής συνάντησης εξειδικευμένων επαγγελματιών του χώρου της ψυχικής υγείας (ψυχολόγους όλων των ειδικοτήτων, ψυχιάτρους, ιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές, νοσηλευτές) με στόχο τη μελέτη και την ανάπτυξη βασικών κοινών τομέων της ψυχολογίας και της ιατρικής επιστήμης καθώς και την αλληλεπίδρασή τους στην ψυχική ισορροπία του ατόμου, έτσι ώστε να κατανοηθεί η ανθρώπινη ύπαρξη ως όλον και η αντιμετώπιση του ασθενή ως βιοψυχοκοινωνική οντότητα. Έχοντας ως αντικείμενο την κατανόηση του τρόπου επίδρασης των ψυχολογικών, βιολογικών, περιβαντολογικών παραγόντων στην ατομική υγεία και ασθένεια αποσκοπεί όχι μόνο να βοηθήσει το άτομο να είναι ελεύθερο νόσου αλλά και πως να επιτύχει μια κατάσταση πλήρους ευεξίας. Το βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο αντανακλάται στον ορισμό σύμφωνα με τον οποίο η υγεία αποτελεί την κατάσταση πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλά και μόνο την απουσία ασθένειας ή αναπηρίας (ΠΟΥ).

Η Ιατρική Ψυχολογία θα μας δείξει τον τρόπο με τον οποίο οι πεποιθήσεις, τα συναισθήματα και η συμπεριφορά μπορούν να επηρεάσουν την κατανόηση, την επικοινωνία και την αντιμετώπιση της νόσου κατά τη διάρκεια της διαγνωστικής και θεραπευτικής διαδικασίας. Ως κλάδος της εφαρμοσμένης ψυχολογίας μεταξύ των άλλων θέτει τα ερωτήματα:

  • πως διατηρείται και προάγεται η υγεία
  • πως αναπτύσσεται και προλαμβάνεται η ασθένεια
  • πως προσαρμόζεται ο ασθενής στις συνθήκες της ασθενείας του
  • ποιος είναι ο ρόλος των ψυχολογικών παραγόντων στην ανάπτυξη και πορεία σωματικών ασθενειών

Επίσης, έρχεται να εφαρμόσει ψυχολογικές έννοιες και μεθόδους ακόμη και σε μη ψυχολογικά – ψυχιατρικά προβλήματα, όπως:

  • η μείωση του πόνου
  • οι διαταραχές του ύπνου
  • η μη συμμόρφωση του ασθενούς με τις ιατρικές οδηγίες κτλ

Όλα τα παραπάνω επενδύονται και με τη μέθοδο του Βιοσυντονισμού. Η μέθοδος του Βιοσυντονισμού είναι μια μέθοδος πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας των οργάνων και συστημάτων του οργανισμού (ανοσοποιητικό, ουροποιητικό, λεμφικό, καρδιαγγειακό, νευροφυτικό κτλ) μέσω συχνοτήτων  και η οποία έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία και επικοινωνία αυτών μεταξύ τους στοχεύοντας στη βελτίωση της διάθεσης, της ενέργειας, του ύπνου, της σεξουαλικής δραστηριότητας, των ψυχολογικών διεργασιών, της μεταβολικής δραστηριότητας και άλλων βασικών για την ποιότητα της καθημερινής ζωής λειτουργιών.

Ο Κούτας Γεώργιος, απόφοιτος της σχολής Ψυχολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου του Leningrad (Αγία Πετρούπολη – Ρωσία) με ειδίκευση στην Ιατρική Ψυχολογία (MΑ) έχει ιδρύσει το Κέντρο Ιατρικής Ψυχολογίας – Συμβουλευτικός Σταθμός στα Δωδεκάνησα καθώς και τα εν λειτουργία σήμερα Κέντρο Ιατρικής Ψυχολογίας Αθηνών και Κέντρο Ιατρικής Ψυχολογίας Μεγάρων. Ο ίδιος διαθέτει πολυετή εμπειρία στο χώρο της ψυχικής υγείας, έχει εργαστεί για την επίτευξη των στόχων της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στη χώρα μας υπηρετώντας ως Ιατρικός Ψυχολόγος στo Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, το Πολυδύναμο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καλλιθέας και στην αντιμετώπιση οξέων ψυχιατρικών περιστατικών κατ’οίκον (ΨΠΣΑ). Επίσης, ο Κούτας Γεώργιος έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του 6ου Τομέα Ψυχικής Υγείας Αθηνών, είναι μέλος του Εθνικού Μητρώου Αξιολογητών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εργασίας, είναι Πρόεδρος του Σωματείου με την επωνυμία “Εταιρία Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιών & Ενηλίκων” και είναι Διευθύνων Σύμβουλος της “Μερίμνημα Ανώνυμη Εταιρεία  Αξιοποίησης Φυσικών & Ανθρωπίνων Πόρων”. Επιπλέον, έχει διατελέσει Επιστημονικός Διευθυντής και Επόπτης μονάδων ψυχικής υγείας δίνοντας έμφαση στην αντιμετώπιση των ασθενών και των οικογενειών τους στην οξεία φάση της ασθένειας, την παρέμβαση σε αυτές μέσω της διάγνωσης και θεραπείας, καθώς και τη σχέση ασθενούς – ειδικού.

2106441941

Τοποθεσία χάρτη

Οδηγίες χάρτη

BUSINESS REVIEWS

Αξιολόγηση χρήστη

0 μέσος όρος βάσει 0 Κριτικές


5 αστέρια
0
4 αστέρια
0
3 αστέρια
0
2 αστέρια
0
1 αστέρι
0

Δεν υπάρχουν κριτικές προς το παρόν

Στοιχεία επικοινωνίας

ΚΟΥΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (+)

Κοινωνικά δίκτυα